Gjøvik Bybrass
 • Om oss    • Styret    • Terminliste      • Hjem  

 

 

   Om oss

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 Hvem er Gjøvik bybrass?

Gjøvik bybrass startet opp høsten 1991. Vi har en besetning som består av medlemmer fra 14-81 år. Vi er et sosialt og inkluderende korps, med musikalske ambisjoner. Hvert år deltar vi på NM for brassband som finner sted i Bergen i februar.

Vi øver på Gjøvik Gård, midt i sentrum av Gjøvik, hver onsdag kl 19.00-22.00.

GJØVIK BYBRASS - HISTORIKK

Torgeir Øyen og Roy Aurlund var lettere frustrert over stor overvekt av messing i Gjøvik bykorps, og ønsket å gjøre noe med dette. Prat ble til handling, og en henvendelse ble gjort til styret i Gjøvik bykorps. De var, med daværende leder Svein Hasle, positive til ideen og dermed fikk Gjøvik et BRASSBAND!

Høsten -91 kom Gjøvik bybrass i gang med Kjell Erik Paulsrud som dirigent. Foran taktstokken satt nærmere 30 musikanter fra janitsjaren, ivrige fra byens skolekorps og studenter i og rundt Gjøvik.

Gjøvik bybrass skulle være et rent konkurranse- og konsertkorps uten marsjering, og allerede i februar-92 deltok bybrassen i kretsens konsertkonkurranse
Mjøsegniaden(nå Hedmark-/Opplandsmesterskapet).

Høsten-93 tok Ole Kristian Egge over dirigentpinnen og videre utvikling og fremgang fulgte. Korpset hevdet seg bra i 2.divisjon. Nevnes bør Jarlsberg brass hvor det ble hentet hjem både 2. og 3. plasseringer. Korpset tok også en 1.plass i underholdningsklassen for amatørkorps under Mjøsegniaden samme år.

Høsten -97 tok Njål Inge Enger over som dirigent og prestasjoner under hans ledelse var to 2.plasser i Mjøsegniaden, og 2.plass i Grenland brassfestival -98. Vi fikk nok et dirigentskifte i januar 1999, da Odd Edvard Mikkelson overtok. Det har vært en glede for oss de senere år å kunne bli ledet av dirigenter som Roar Bjerkehagen og Trond Elnes.

Thorbjørn Lunde har vært en engasjert og dyktig dirigent for oss frem til 2012, og sesongen 2012/2013 ble et prosjektår med flere dirigenter. Pål Owe Tandsæther, Martin Schädlish og Christian Tenfjord ledet oss gjennom ulike konserter og konkurranser. Christian Tenfjord har vært vår faste dirigent siden 2013. Fra høstsesongen 2019 vil Christian igjen bli student, men vil  lede oss gjennom midnattskonserten. Gjennom året ellers vil vi samarbeide med ulike spennede prosjektdirigenter.

Gjøvik bybrass har holdt en bra standard gjennom de siste årene. Vi kan vise til mange gode resultater i flere nasjonale konkurranser. Gjøvik bybrass deltok for første gang i NM for brassband i Bergen 2001. Det største høydepunktet i NM ble da Bybrassen rykket opp i 2.divisjon i 2004. Statusen som 2. divisjonskorps holdt desverre kun den ene året, men det ga mersmak. Det er en underliggende ambisjon for korpset å etablere seg som et stabilt 2. divisjonskorps på et nasjonalt nivå. Etter 3. plass i NM 2011, ble det opprykk til 3.divisjon i 2012. Med mål om å beholde plassen i 3.divisjon, var overraskelsen stor da vi endte på 3.plass i NM 2012. Dette førte til nok et opprykk, og i NM 2013 beviste vi at vi hørte hjemme i 2. divisjon med en 6. plass! Årene 2015 og 2016 var vi tilbake i 3. divisjon etter et surt nedrykk i 2014. Men NM 2017 skulle alt snu for oss, og vi spilte oss til en 2. plass i 3. divisjon som fører med seg et nytt opprykk til 2. divisjon. I NM 2020 spiller vi igjen i 3.divisjon.

Korpset har også helt siden starten i -91 holdt mange gode konserter. Den tradisjonsrike "Lillejuleaftenkonserten" i Gjøvik kirke sammen med Fredheim blandede kor, trekker alltid fullt hus. Det er blitt en tradisjon å holde showkonsert på våren der vi inviterer med lokale artister. Leif Anders Wentzel og Hans Esben Gihle har bidratt til fine musikalske opplevelser. Våren 2011 kombinerte vi showkonsert og 20-årsjubileum. Gjesteartister denne gangen var humorduoen Brostein.


Vi gleder oss til fortsettelsen!

 
 

 

 

www.bybrassen.no